Smart Railway Solution
Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
email: gayermarksmartrailwaysolution.hu       telefon: +36-20-5655123
Társaságunkról Időszakos oktatások Időszakos vizsgák Vasútszakmai alapképzések Vasúti járművezetői alapképzések Vonalismereti képzések Típusismereti képzések „Oktató mozdonyvezetői” képzések Elévült vizsgák felújítása Határforgalmi oktatások és vizsgák   English   Deutsch Útvonalkönyvek Társaságunkról Induló képzések Kapcsolat

Útvonalkönyvek


Hazánkban a vasúti közlekedés forgalmi és műszaki szabályait korábban szinte csak a MÁV Zrt. határozta meg különféle utasításokban. Ez néhány éve gyökeresen megváltozott, uniós és hazai jogszabályokban foglaltak szerint 2010. szeptember 1-től Magyarországon is alkalmazni kell több Európai Uniós ún. Átjárhatósági Műszaki Előírást (ÁME, avagy Technical Specification for Interoperability, TSI).
 
A 46/2015. (VIII. 26.) NFM rendelet, továbbá a 2012/757/EU bizottsági határozat előírásai a vasúti társaságok számára kötelezővé teszik az ún. Útvonalkönyv alkalmazását. Ennek a járművezetői segédkönyvnek tartalmaznia kell a vasútvonalak és a pályamenti berendezések (sebességadatok, szolgálati helyek jellemzői, lejtviszonyok, fázishatárok, stb.) leírását.
 
Az Útvonalkönyvet nem a pályahálózat-működtetők adják, hanem a vasúti társaságoknak maguknak kell elkészíteniük és biztosítaniuk a vonataikat továbbító mozdonyvezetőknek – a megszokott menetrendi segédkönyvek, lassúmenet kimutatások és egyéb dokumentumok mellett.
 
Cégcsoportunk másik tagja, a Komplex Trening Kft. vállalja, hogy vasúti társaságok számára biztosítja az Útvonalkönyveket, és azok időről időre szükséges módosításait.
 
© Smart Railway Solution Kft. 2014-2016 © 2016